او تأکيد کرد: نام اين خانه که يادگار دوران قاجار است همچون برگ زريني از تاريخ و هويت ملت و سرزمين آذربايجان در فهرست آثار ملي ايران ميدرخشد.
او افزود: نخستين مالک خانه مشروطه «حاج مهدي کوزهکناني» از شيفتگان آزادي و از نخستين مشروطه خواهان بوده است.
«محمدي» گفت: ويژگيهاي خاص معماري دوره قاجار، تزئينات چشمگير، به کارگيري نورگير زيبا و چشمنواز موسوم به کلاهفرنگي با ستونها و سرستونهاي گچبري شده، پنجرههاي ارسي و درهاي منبتکاري شده هرکدام به نوعي ذوق و هنر ايراني را در اين خانه به نمايش گذاشته است.
اين مقام مسؤول خاطر نشان کرد: اقدامات مرمتي خانه مشروطه پس از تملک انجام شده است و سعي شده به الگوهاي معماري تاريخي توجه کافي شود.
او ادامه داد: از سال 1375 هجريشمسي پس از مرمت و تجهيزات طبقه اول که تالار اصلي و اتاقهاي گوشوارهاي را دربر ميگيرد، با به نمايش گذاشتن اسناد و مدارکي از دوران پر فراز و نشيب انقلاب مشروطه، وسايل مربوط به آن دوران و ديگر اسناد و مدارک اهدايي مرتبط با آن زمان در موزه به نمايش گذاشته شده است.
يادآور ميشود؛ اين بنا با قسمت الحاقي آن در زميني به مساحت 1300 متر مربع و با دو طبقه اندروني و بيروني، حاصل ذوق هنرمند معمار تبريز «حاج ولي معمار» است که پس از سالها سکونت در روسيه، پس از بازگشت به تبريز در سال 1247 هجري شمسي آن را بنا نهاد و هم اکنون با به نمايش گذاشتن وسايل شخصي سران انقلاب مشروطه، فرشمشروطه، اسلحه کمري ستارخان، اسناد و مدارک مربوط به دوران انقلاب مشروطه سالانه گردشگران بسياري را شيفته خود ميکند.
/110
انتهای پیام/